zondag 27 november 2016

Advent

Nu het vroeger donker wordt, kunnen we binnen voluit gaan met kaarsen en lichtjes.
Advent betekent telkens weer mooie muziek, zacht licht en warmte binnen met de gordijnen 's avonds dicht en de kachel aan.

Vroeger zongen we
"Het is weer zover, het is weer advent.
Kijk hoe het eerste kaarsje brandt..."
Bij ons branden alle lichtjes.



Er zit ook een gezellige bende te wachten op een definitieve plek



Moet ik nog zeggen dat ik nu al geniet?

Laat maar komen de kerstliederen, de lange avonden, ...




vrijdag 11 november 2016

Kerst in aantocht!

Ik weet het, het is vandaag 11 november, nog veel te vroeg voor Kerstmis, maar dit jaar wil ik graag op tijd wat nieuwe gezellige kerstversiering klaar hebben.

En daarom  begon ik al:

  • Een voormiddag met creatieve en gezellige vriendin M. We werkten met Mont-Blanc-papierporselein. Voordeel van dit soort porselein: je kunt het heel dun uitrollen en dan wordt het mooi licht doorlatend. Nadeel: vers uit het pak was het heel kleverig, maar het droogt heel vlug. Je moet dus doorwerken. Als het dun uitgerold is, wordt het ook heel breekbaar. Ik heb wat gebroken stukken uit de oven gehaald.
 
 
 




  • Een naaiprojectje met mezelf. In de zomer(!) kocht ik een boek over Kerstmis. Daaruit begon ik aan een paar mannetjes. Dat was/is meer werk dan ik verwacht had. Het project loopt nog!






  • De ultieme droom! Gisteren haalde ik in Asse een kerstservies op. Jaren ben ik al op zoek naar een niet te duur kerstservies. Dat is kitsch, maar rond de eindejaarsperiode mag dat, vind ik. Vorige week stond het daar dan op Kapaza, een serviesje dat ik wel kon smaken. En nu staat het in onze kast te wachten op de gepaste tijd om op onze tafel te glanzen!




  • Nog ideeën: onderzetters voor glazen (patchwork), mandjes voor kerstrozen (naaien) nog meer theelichthouders (porselein), ...
Mijn handen jeuken, ik ga aan de slag!