woensdag 24 februari 2016

Homemade pasta!

Ik was helemaal vergeten hoe lekker dat is, zelfgemaakte pasta.
En eigenlijk is dat helemaal niet moeilijk of heel tijdrovend. Het kneden en vormen van de slierten duurt wel even, maar hoe meer je de deeglap door de mangel draait, hoe leuker het werk wordt. Je ziet de dunne lap onder je handen 'groeien' en slierten draaien is dan helemaal fijn.
Daarenboven hoef je verse pasta slechts even te koken, dat is dan weer tijd gespaard.

Wat heb je nodig?
  • bloem en eieren. Eén ei per 100 gr bloem, best semola van grano duro, maar ik heb al spaghetti gemaakt van speltbloem. 
  • een mangel voor pasta (pastamachine dus)


  • een groot werkblad om de machine op te zetten

Hoe werkt het?

  • maak een soepel deeg van de eieren en de bloem
  • rol de deegbal uit tot een platte schijf met een deegroller of klop met je vuist
  • draai de lap door de mangel: van dik naar dun, dan de lange lap weer helemaal opvouwen, een kwartslag draaien en weer van dik naar dun mangelen

van deze stappen heb ik jammer genoeg geen foto gemaakt.

  • snijd de lange deeglap in stukken (dat is de lengte van je slierten)
  • haal elk stuk door de snijmachine


  • hang de slierten over een handdoek een beetje te drogen


                          

  • zet een pan met ruim veel gezouten water op en breng aan de kook
  • kook de pasta in 2 minuten al dente
  • dien op met saus naar smaak

Smakelijk!







Geen opmerkingen: